tiistai 29. elokuuta 2017

Nykyaika versus antiikin aika, sekä ilmoittautumisongelmia

Syksyn kurssien aikataulut ovat tulleet nettiin. Pitäisi käydä vilkaisemassa, mitä kaikkea voin suorittaa nyt heti alta pois. Minulla on opintovapaata toukokuuhun asti. Haluan saada suoritettua siihen mennessä niin paljon kursseja kuin mahdollista.

Aikataulujen pitäisi löytyä Turun yliopiston sivuilta. Ei löydy, vaikka miten etsin. Hemmetin hyvin ovat osanneet piilottaa sen! Vaadin mielessäni selkeämpiä sivustoja, tai vanhanaikaisia, paperisia aikatauluja. Sivuston hakutoimintoa käyttämällä löydän vihdoin etsimäni.

Tältä sivustolta ei, tietenkään, saa tietoa niistä kursseista, mitkä voi suorittaa vain esseinä. Ne löytyvät yliopiston intranetistä. Mistä sieltä? Hemmetin hyvä kysymys. En minä vain tiedä!

Johdatus SPSS-ohjelmaan. Kurssi vain maisterihaussa tulleille. Ei sinänsä kuulu opintoihin, mutta hyödyttää. Humanistisessa tiedekunnassa ei juuri SPSS-ohjelmaa käytetty. Ehkä ilmoittaudun siihen. Eipä siitä haittaakaan ole.

“Kaikki ilmoittautumiset NettiOpsun kautta!” Paitsi tälle kurssille ilmoittaudutaan Moodlessa. Ja tälle toiselle kurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse suoraan kurssin vetäjälle. Ja tälle kurssille taas ilmoittaudutaan vanhanaikaisesti paperilomakkeella. Tälle kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Muutenkin kiristynyttä pinnaani alkaa kiristää entistä enemmän. Tilanne vaatii suklaata. Onneksi toin laivalta mukanani Tobleronea. Tämän voimin pystyn suorittamaan nämä ilmoittautumiset sataan eri paikkaan sadan eri sivuston kautta, ja ehkä suorittamaan jotain kurssejakin tämän syksyn aikana.


Yhdenkään kurssin aikataulut eivät ole sellaiset, että luennot tai pienryhmät olisivat aina tiistaisin klo 12-14. Aina eri viikonpäivä, aina eri kellonaika. Minun täytyy kirjoittaa kaikki heti ylös. Muuten hukun näiden päivämäärien ja kellonaikojen tulvaan.

Ja tässä olivat vasta erityispedagogiikan opinnot. Entäs sivuaineet? Se onkin kymmenen pisteen kysymys. Perjantaina on yliopistolla sivuaineklinikka. Ehkä siihen mennessä olen onnistunut rajaamaan ne tuhat itseäni kiinnostavaa sivuainetta johonkin vähän järkevämpään lukuun. Ja ehkä siellä selviää, tarvitseeko minun sivuaineopinnoissa ilmoittautua intranetin, NettiOpsun, Moodlen, paperilomakkeen, pullopostin, kirjekyyhkyn vai tekstiviestin välityksellä. Vai joudunko kenties käyttämään näitä kaikkia eri ilmoittautumiskanavia.

Graduseminaari. Ehkä aloitan senkin nyt. Saan aikaa etsiä lähteitä, kirjoittaa teoriaa alta pois ja saan myös aikaa hioa aihettani. Ensimmäinen tapaaminen jo ensi viikolla. Hui kauhistus!

Kun suoritin ensimmäistä maisterintutkintoani, jouduin seuraamaan ilmoitustauluja. Nyt ilmoitustaulujen sijaan joudunkin seuraamaan Turun yliopiston nettisivuja. JA Moodlea. JA NettiOpsua. JA intranettiä. Ja opetella käyttämään näitä kaikkia sivustoja. Miksi hemmetissä kaikki ei voisi olla yhden ainoan sivuston takana? Miksi tarvitaan näin monta erilaista alustaa?

Pakko se on myöntää. Olen vanha ja raihnainen kalkkis. Olen pysyvästi pudonnut kehityksen kelkasta. Tästä ei puutu enää kuin se, että alkaisin toistaa: “Kyllä sitä ennen vanhaan kaikki oli paremmin”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti