perjantai 6. heinäkuuta 2018

Kysy sinä, minä vastaan

Sain äärimmäisen huonon idean: Laitoin Facebook-profiiliini ilmoituksen, että minulta saa kysyä ihan mitä tahansa, mitä on aina halunnut kysyä juuri minulta! Tässä nyt sitten kysymykset ja niihin vastaukset.

1. Oletko aina ollut ulospäin suuntautunut?
- Olen, ehkä jopa liikaakin. Erityisesti pienempänä sillä ei ollut mitään rajaa, mitä menin höpisemään ja kenelle. Kuuluu tähän ihanaan kirjainyhdistelmään.

2. Vaivaako ujous ja missä tilanteissa?
- Ei tule kyllä tältä istumalta mieleen ensimmäistäkään tilannetta, missä ujous olisi vaivannut. Eli ei vaivaa!

3. Millä perusteella valitsit koirarodun?
- Tämän kuvan perusteella:


Kuvan otti Kaunon kasvattaja, Liisa Vanamo-Kaisla, Syysruskan kennelistä. Kauno oli ainoa pentueen jäsen, jolla ei vielä ollut omaa kotia. Näin kuvan erään kaverini seinällä, kävimme katsomassa pentua ja se oli sitten siinä.

Olin toki harkinnut jo pidempään meille koiraa. Painiskelin erilaisten rotujen välillä aika pitkäänkin. Kriteereinä olivat koulutettavuus, lapsiystävällisyys, sopeutumiskyky ja kyky asua kerrostalossa. Päädyimme sitten antamaan kodin tuolle aivan ihanan suloiselle suomenlapinkoiravauvalle, enkä ole katunut kyseistä rotua päivääkään!

4. TOP 5 valmisruuat
- Lasketaanko kotiinkuljetetut pizzat valmisruuiksi? Ellei lasketa, niin siinä tapauksessa lista voisi näyttää tältä:
1. Kupittaan Citymarketin Market Kitchenin salaatit
2. Saman lafkan patongit
3. Dr. Oetker Rustica Quattro Formaggi-pakastepizza
4. Saarioisten kasvislasagne
5. Bataattiranskalaiset


5. Mielekkäin tapa työskennellä/opiskella?
- Itselleni mielekkäin tapa opiskella on itsenäisesti esseiden vääntäminen. Sillä minä opin kaikista parhaiten. Toki opin luennoillaKIN, mutta esseet ovat minun SE juttu. Valitettavasti tarvitsen kirjoitusrauhan, mikä tällä hetkellä on aika lailla kiven takana, kun samassa asunnossa riehuu aviomies, teinityttö ja teinikoira. Mutta aina välillä minullekin siunaantuu näitä aivan ihania vapaita viikonloppuja, jolloin saan vain istua sohvalla valtavan kirjakasan keskellä ja kirjoittaa.

Mielekkäin tapa työskennellä... Tämä onkin sitten vaikeampi kysymys. Olisi hauskaa, jos kirjoittamalla eläisi, mutta kun se ei ihan hirveästi elätä. Samoin tutkijan työ olisi aivan unelmaa, mutta kun ne apurahat eivät kasva joka puussa. Opettajan työstä pidän todella paljon, mutta jatkuvat resurssien leikkaukset, ryhmäkokojen kasvut ja muu valtionhallinnon tuoma "mukava" on vienyt työstä tekemisen ilon. En oikein osaa vastata, mikä on se kaikkein mielekkäin tapa työskennellä, sillä kirjoittaminen ja tutkiminen on kovin itsenäistä, kun taas opettajan työ vaatii jatkuvaa sosiaalista kanssakäymistä ja esiintymistä. Toisaalta koen kummatkin mielekkäiksi tavoiksi tehdä työtä.

6. Mistä riittää intoa opiskeluun?
- Osasyynä on vaativa persoonallisuus, joka hokee pääni sisällä koko ajan, etten ole tarpeeksi hyvä enkä ole opiskellut tarpeeksi. Sitten toisena syyllisenä on valtava uteliaisuuteni ja kiinnostus oppia kaikesta kaikkea. Eikä tuota kirjainyhdistelmän vaikutustakaan voi unohtaa. Kun sitä oikein innostuu jostain, niin se innostus vie ihan täysin mukanaan!

7. Lempiruokapaikat Turussa?
- Sushipanda on ihan ykkönen! Suosittelen lämpimästi kaikille Turussa käyville. Samoin suosittelen RantaKerttua. Kesäaikaan siellä on iso terassi, sisällä on pelejä jokaiseen makuun, lapsille on oma nurkkaus ja alakerrassa on pesula. Ruoka on hyvää eikä ole hinnalla pilattua. Sitten on tietenkin hienostuneempaan makuun Tintå sekä Tårget, joista pidän molemmista todella paljon. Sekä ruoka että ravintolan tunnelma on justiinsa eikä melkein. 


8. Miten väsyttää energinen koira, kun itsellä ei ole energiaa?
- Autolla lähimpään koirapuistoon, koira irti ja itse istumaan penkille! Kun koira on riehunut ylimääräiset energiat pois, koira autoon ja molemmat kotiin kuorsaamaan.

Toinen vaihtoehto on tehdä koiralle etsintää kotona. Piilotat nameja ympäri kämppää ja käsket koiran etsiä samalla, kun itse istut sohvalla. Meillä koira kyllä löytää kaikki piilot, joka ikinen kerta! Ja nauttii siitä, kun saa nuuskuttaa. Nuuskutus on myös todella paljon energiaa syövä laji, joten tarpeeksi kun annat nuuskuttaa, niin koira kyllä väsyy.

9. Mitä haluaisit kertoa 10-vuotiaalle itsellesi?
- Edessäsi on kahdeksan vuoden helvetti. Mutta sinä kestät sen! Olet vahva. Olet perinyt isoisoäitisi karjalalaisen sisun. Sinä et tule antamaan ikinä periksi, vaikka välillä tuntuukin siltä, ettei tulevaisuutta ole. Aurinko paistaa taas sen kahdeksan vuoden helvetin jälkeen, ja elämä alkaa vihdoinkin hymyillä.

10. Miksi ihmeessä Harvardin yliopisto?
- Koska kaikkea pitää kokeilla kerran elämässään! Jopa Harvardin yliopistoa. Ja koska se on Ivy League-yliopisto, niin täytyyhän mulla sellaisesta nyt vähintään yks paperi olla! Tosin, tällä hetkellä minulla taitaa olla Harvardista vasta seitsemän kurssia suoritettuna, ellen ihan väärin muista.


11. Mitä et julkisesti tekisi, mutta kotona yksityisemmin kyllä?
- En välttämättä... Tuota... Imeskelisi nahkatikkaria... Niin kuin julkisesti. Mutta kotona kyllä! Ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti