maanantai 13. maaliskuuta 2017

Paska homma - Asiaa kakasta


Vaikka ihmiset eivät mielellään puhukaan suoliston tuotteista, on olemassa tilanteita, jolloin niiden tärkeys saa aivan uudet ulottuvuudet. Silloin niiden tärkeyden ymmärtää.

Ensimmäinen tilanne on se, kun perheeseen tulee uusi vauva. Tuore isä saattaa laittaa kesken työpäivän äitiyslomalla olevalle äidille tekstiviestin, onko vauvalta tullut kakkaa. Myös vaippoihin panostetaan, ja jokainen vanhempi haluaa ostaa lapselleen sitä kaikkein parasta vaippalaatua, jotta kakka pääsee varmasti mahdollisimman laadukkaaseen vaippaan.

Toinen tilanne on se, kun perheeseen tulee koira. Oli koira pentu tai jo vanhus, kakka on tärkeä puheenaihe. Ainakin meillä. Jos joku toinen käy ulkoiluttamassa Kaunon, heti ensimmäisenä tiedustelen, tuliko kakkaa, ja jos tuli, millaista kakkaa. Ellei kakkaa tullut, alkaa kova ihmettely, miksei tullut kakkaa. Jos käyn itse Kaunon kanssa ulkona, tutkin kakan koostumusta ja jos kakka ei ole koostumukseltaan normaalia, ihmettelen, miksi näin, ja alan käydä mielessäni läpi sekä Kaunon ruokavaliota että kaikenlaisia kauhukuvia suolistoloisista ja ties mistä muista.

Kolmas tilanne on se, kun tulee kevät ja lumet sulavat. Silloin alkaa joka ikisellä Facebookin koirapalstalla kova keskustelu siitä, kun tienvarret ovat täynnä koiranpaskaa. Koirankakkakeskustelut ovat yhtä varma kevään merkki kuin peippojen paluu Suomen luontoon.

Tässäpä teille pätkä Finlexistä poimittua järjestyslakia:


Minä asun hoidetulla alueella taajamassa, ja huolehdinkin siitä, etteivät juuri minun koirani suoliston sisällöt jää mihinkään haisemaan. Kaupasta saa sellaisia jänniä juttuja kuin koirankakkapussit, ja ellei halua ostaa tylsiä, mustia pusseja, niitä saa myös eri värisinä ja erilaisin eri kuvioin varustettuna, niin sopivat paremmin hihnan väriin. Niiden käyttökin on ihan helppoa: Jos minä olen oppinut sen, opit taatusti sinäkin.

Tietysti on olemassa tilanteita, jolloin tämän kakkalain noudattaminen on hieman hankalaa. Jos koira sattuu olemaan vesiripulissa, niin saa olla aikamoinen Houdini, että saa siivottua kaiken asfaltilta kakkapussiin. Itse en ole ihan varma, kykenisinkö. Vaikka eihän sitä yrittänyttä laiteta.

Pitäisköhän tästä lähteä tekemään ihan tutkimusta? Kakkadiskurssit. Olisi taatusti mielenkiintoinen tutkimuksen aihe, ja veikkaan, että tutkimuksen tekijälle suorastaan tyrkytettäisiin apurahoja. Ehkä tämä voisi olla yksi tulevaisuuden projekteista: Kakan ja sen merkityksellisyyden tutkiminen. Ainakin koirankakan merkitys on selkeä: Se on paljon tärkeämpi puheenaihe tällä hetkellä kuin esimerkiksi koulutukseen tai omaishoitoon kohdistuvat leikkaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti