maanantai 24. syyskuuta 2018

Vessafeministillä on asiaa

Tänään kirjoitan äärimmäisen tärkeästä aiheesta, mikä on ottanut minua - ja kanssasisariani - päähän jo vuosikymmenten ajan. Nyt tuon asian julkiseen keskusteluun.

On se kumma, miten ihmiskunta osaa rakentaa kaiken maailman Eiffel-torneja, sähköautoja ja äly(ttömyys)puhelimia. Mutta yhtä asiaa ihmiset eivät ole vielä tänä päivänäkään oppineet rakentamaan! Ja tämä asia on naisten vessat.

Sillä ei ole mitään merkitystä, mihin menet. On se sitten hieno ravintola, lähiöräkälä tai vaikka Kansallisooppera, missään ei ole tarpeeksi naisten vessoja. Joka Jumalan paikassa naisten vessaan on tuhannen kilometrin jono, kun miesten vessassa ei ole kukaan. Ja sitten, jos nainen kupla otsassa, helvetinmoisessa kusihädässä uskaltautuu menemään miesten puolelle helpottamaan oloaan, alkavat miehet nalkuttaa ja uhkailla ties millä. Kyllä, minä olen saanut uhkailuja osakseni. Tosin, se uhkailu loppui siihen, kun sanoin tälle hienolle herrasmiehelle, että olen juuri tullut potkunyrkkeilyn vyökokeesta ja sain suoritettua oranssin vyön.

Mikä helvetti siinä on, että naisten vessoja ei osata rakentaa? Kun kerran tiedetään jo valmiiksi, että miehille riittää se yksi paskahuussi ja pari pisuaaria, niin miksi pitää viedä kallisarvoista tilaa ja tehdä miesten vessasta yhtä iso kuin naisten vessasta? Tämä vessa-asia ei ole mikään tasa-arvokysymys, vaan käytännöllisyyskysymys.


Ehkä normaalissa elämässä olen tasa-arvonisti, ja kannatan kaikkien ihmisten välistä tasa-arvoa. Jokainen meistä on yhtä tärkeä. Mutta tässä asiassa minusta kuoriutuu pahimman luokan vessa-feministi. ENEMMÄN VESSOJA NAISILLE! Perkele.

Ja sen lisäksi, että niitä vessoja tarvitaan enemmän, niistä myös tarvitaan isompia. Mikään pikkukoppero ei riitä. Miehet ehkä menevät vessaan pelkän Aku Ankan kanssa, mutta naisilla on mukanaan vähintään puoli omaisuutta, minkä pitää mahtua samaan vessakoppiin naisen kanssa. Lisäksi vessakopissa pitäisi pystyä vaihtamaan vaatteet.


Vessatiloissa pitäisi olla enemmän peilejä, jottei meikkaavien ja hiuksiaan suoristavien naisten pidä tapella yhdestä kämäisestä peilinpalasesta. Ja vessatiloissa olisi hyvä olla aina kolme tonnia ylimääräistä varapaperia sekä yksi kokopäiväinen paperinvaihtaja. En minä ainakaan persettäni pyyhi, ellei minulla ole vähintään metrin verran paskapaperia kourani ympärillä. 

Kuten huomaatte, muuttamalla naisten vessat nykystandardeja kunnolla vastaavaksi sekä työllistätte paperiteollisuutta oikein kunnolla sekä parannatte työllisyystilannetta palkkaamalla paperinvaihtajia jokaiseen vessakoppiin. Koko yhteiskunta hyötyisi, jos naisten vessat olisivat meidän naisten vaatimustason mukaiset.


Jään odottamaan konkreettisia tekoja asian suhteen.

PS. Koska en nyt jaksa lähteä kuvaamaan naisten vessoja, kuvat tarjoaa Papunet. Kuvat on piirtänyt Sergio Palao.

1 kommentti:

  1. Yks kohta unohtui, nimittäin sukupuolineutraalit vessat. Ainakin Ruotsissa niitä on ollut jo pitkään ja kesällä törmäsin Suomessakin yhteen.

    VastaaPoista