perjantai 27. huhtikuuta 2018

Coursera-mania - Kaksi tusinaa kursseja yhdessä viikossa


Siitä on tasan viikko, kun kerroin teille hurahtaneeni Courseran kursseihin. Kerroin muutamasta kurssista, mihin olin käynyt ilmoittautumassa. Noh, kuten minulle hyvin usein käy, homma lähti ihan vain pikkaraisen verran lapasesta.

Kuluneen viikon aikana olen saanut suoritettua kokonaan seuraavat kurssit:Sen lisäksi, että yllämainitut kurssit on tehty alusta asti viimeiseen pisteeseen, olen saanut seuraavat kurssit muuten täysin valmiiksi, mutta koska muut ihmiset eivät ole postanneet omia projektejaan, en ole voinut tehdä vertaisarviointia, ja se on tasan ainoa puuttuva asia koko kurssista:Olen myös aloittanut ihan vain pari kurssia, mitkä ovat vielä vähän kesken. Näitä kursseja ovat:Näiden pelkkien Courseran kurssien lisäksi olen ilmoittautunut kahteen suomalaisen yliopiston perusopintokokonaisuuteen verravissa olevista opintokokonaisuuksista:


Valokuvauskokonaisuudessa olen vasta päässyt ensimmäisen kurssin neljänteen viikkoon, koska siellä olevan valokuvaustehtävän ohjeistus- ja palautusalusta on vielä lukittuna, eikä se aukea ennen kuin vasta 30.4. Positiivisessa psykologiassa olen vähän pidemmällä.


Ennen kuin edes kysytte, niin KYLLÄ, olen nukkunut tämän kuluneen seitsemän päivän aikana ihan hyvin ja riittävästi. Ja KYLLÄ, olen tehnyt muutakin kuin kuunnellut luentoja Courseran sivuilta. Olen mm. käynyt parilla luennolla, harrastanut koiran kanssa, järjestänyt teinin syntymäpäivät, käynyt hanketapaamisessa, käynyt valokuvausretkellä (okei, se retki liittyi aika suoraan yhteen Courseran kurssin valokuvausprojektiin) ja yhden kokonaisen päivän makasin migreenissä, enkä voinut säryn takia edes laittaa konetta päälle. Nämä kurssit, vaikka ne kestävätkin neljästä seitsemään viikkoa, ovat todella nopeatekoisia. ADHD-kurssin tein kokonaisuudessaan puolessatoista tunnissa! Joten ei näiden kurssien kanssa kauaa nokka tuhise.

Ainoat kurssit, mitkä oikeasti hieman jotain työtä vaativat, ovat nämä taiteisiin viittaavat kurssit. Valokuvauskokonaisuudessa vaaditaan oikeasti erilaisten valokuvien ottoa (todella "yllättävää"). How Music Can Change Your Life-kurssilla piti suunnitella musiikkiavusteinen kurssi jollekin kohderyhmälle. Healing with the Arts-kurssilla me ihan oikeasti joudumme piirtämään, tekemään erilaisia kollaaseja ja ties mitä kaikkea muuta. Nuo muut kurssit ovat menneetkin läpi ihan vain sillä, että kuuntelee luennot, tekee tentit ja se on siinä.


Ja voin täydestä sydämestäni, kaikella rehellisyydellä sanoa, että tämä viikko näiden eri maailman yliopistojen opintojen parissa on ollut aivan älyttömän hauska, antoisa ja mielenkiintoinen. Musiikki biologiana oli aivan älyttömän mielenkiintoinen kurssi. Eläinkurssit ovat olleet oikeastaan kaikki todella hyödyllisiä, hyvin tehtyjä ja informatiivisia. Vaikka kyse on "pelkistä" nettikursseista, koen silti saaneeni niistä paljon uutta näkökulmaa eläinten maailmaan ja hyvinvointiin. Kasvien ymmärtämiskurssit olivat sekä mielenkiintoisia että hauskoja. Kurssit vetävä tutkijasetä on aivan älyttömän hauska tyyppi! Melkeinpä jo tämän setämiehen takia kurssit kannattaa katsoa.

Jos haluaa kuunnella pikkukakkosmaista kurssia, missä luennoitsija puhuu ärsyttävän hitaasti, seisoo kuin seipään niellyt ja puhuu katsojalle kuin idiootille, niin suosittelen mitä lämpimimmin katsomaan arktisen maailman ja ilmaston johdantokurssin. Opiskelen jo toista viikkoa ja olen suhteellisen pitkällä siinä, mutta kurssin suorittaminen käy harvinaisen hitaasti, sillä pruukaan nukahtamaan aina kesken tämän pikkukakkossedän lässytyksen. Tästä syystä joudun katsomaan samat luennot aina uudestaan ja uudestaan. Asiasisältö on kyllä mielenkiintoista, mutta kurssia toteutettaessa oltaisi voitu hieman paremmin ajatella yleisöä.


ADHD-kurssi oli lyhyt ja ytimekäs. Se ei tuonut minulle itselleni - eikä kenellekään vähänkään ADHD:sta tietävälle - mitään varsinaisesti uutta, mutta itselleni jäi silti hyvä kuva kyseisestä kurssista. Se oli siis todellakin LYHYT ja ytimekäs, joten sen jaksoi käydä. Kurssi on tarkoitettu sekä vanhemmille että opettajille, ja kurssin sanoma oli se, että positiivista palautetta ja vähän vielä sitä positiivista palautetta. Mielestäni kurssin anti oli juuri sitä, mitä pitääkin olla. Jos siis et tiedä, mitä ihmettä suosittelisit ADHD-lapsesi opettajalle, ohjaajalle, valmentajalle tai kenelle tahansa, niin suosittelepa katsomaan nuo kurssimateriaalit lävitse. Erittäin hyvää ja tärkeää tietoa tiiviissä paketissa! Sikäli mikäli katsoja osaa englantia. Eikä edes maksa mitään!

En ehkä ihan vielä ilmoittaudu uusille kursseille, ennen kuin keskeneräiset on suoritettu. Mutta aivan taatusti aion jatkossakin käyttää hyväkseni näitä ilmaisia kursseja, etenkin sellaisia, mitkä liittyvät eläimiin ja neurokognitioon. Opiskelu on ihan superkivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti