perjantai 20. huhtikuuta 2018

Coursera, edX ja FutureLearn - Kohti parempaa eläintietoutta


Koska elämä on tylsää ilman harrastuksia... Minäpäs näppäränä tyttönä (?) aloitin uuden harrastuksen: opiskelun! No, eipä se opiskelu varsinaisesti sinänsä ole uusi harrastus ihmiselle, joka ei ole ollut päivääkään opiskelematta sitten vuoden 1995. Mutta minä löysin internetin ihmeellisen maailman uumenista jotain sellaista, mikä sai minut innostumaan.

Yliopistot ympäri maailmaa tarjoavat kursseja oikeastaan kaikista mahdollisista aihealueista erilaisten verkkosivujen kautta. Ja mikä parasta, kurssit eivät edes maksa mitään! Ellet sitten halua saada kurssista sertifikaatin: se maksaa kolme-neljäkymmentä suomalaista rahaa riippuen hieman kurssista. Ison osan kursseista voi myös suorittaa omassa tahdissa, kaikessa rauhassa, joillakin kursseilla on löysähkö aikataulu, ja kurssit vaativat parin tunnin panostuksen viikossa. Eli ei todellakaan mitenkään hirveästi!


Ainoa asia, mikä on aika ehdoton kurssien suorittamisen kannalta, on kielitaito. Ylivoimaisesti suurin osa tarjotuista kursseista on englanniksi, mutta kursseja löytyy myös ranskaksi, espanjaksi ja yksittäisiä kursseja mahdollisesti muillakin kielillä. Suomeksi niitä on aika turha etsiä näiltä sivustoilta. 

Ensimmäinen sivusto, mistä aloin haalia kursseja itselleni, on Coursera. Ja koska minä-tyttö en turhia kursaile, ilmoittauduin saman tien neljälle kurssille! Kaksi kurssia Edinburghin yliopistosta, The Truth about Cats and Dogs ja Animal Behavior and Welfare. Yksi kurssi Duken yliopistosta, Dog Emotion and Cognition, ja yksi kurssi Melbournen yliopistosta, Animal Behavior. Ja koska kurssit ovat todella nopeita suorittaa, ehdin suorittaa yhden illan aikana koira ja kissa-kurssin kokonaisuudessaan, sekä suurimman osan eläinten käytös ja hyvinvointi-kurssia. Ne ovat sellaisia viiden-seitsemän viikon kursseja, mutta mitä sitä nyt odottamaan, jos voi suorittaa heti.


Toinen sivusto, mistä innostuin, on edX. Sieltä löytyi mielenkiintoinen kurssi Wageningenin yliopistosta, Introduction to Animal Behavior, sekä Arizonan yliopiston kurssi, Dog Behavior: Problems and Solutions. Ehkä jossain vaiheessa, kun saan ensin koulutettua itsestäni jonkinasteisen eläinkuiskaajan, voin käydä tämän kurssin: The Science of Beer. Todella "yllättävää", että hollantilainen yliopisto tarjoaa yliopistotason kursseja oluesta...

Kolmantena on FutureLearn, missä ei juuri tällä hetkellä ollut mitään sellaista, mikä olisi ollut itseäni ihan hirveästi kiinnostavaa ja tulevaisuuttani hyödyntävää. Mutta kannattaahan tuota sivustoa silmällä pitää, jos vaikka jossain vaiheessa sinne jotain hauskaa tulisi.


Eikä tietenkään kannata unohtaa Animal Training Academya, mistä saa ilmaiseksi aika hemmetin monta videota eläinten kouluttamisesta. Ja jos maksaa, niin sitten saa paljon enemmän, mutta näin alkuun minä tyydyn noihin videoihin.

Kun joulukuussa saan kauniiseen kouraani Tampereen yliopistolta todistuksen, missä lukee "käyttäytymisanalyysiperusteinen eläinkouluttaja", niin sen jälkeen voin ylpeänä lähteä jakelemaan ympäriinsä ansioluetteloa, missä on noin tuhat kurssia eläinten kouluttamisesta, hyvinvoinnista, kognitiosta... Ja yksi kurssi siitä oluesta!


Mutta ellei näistä kursseista mitään muuta hyötyä ole, niin voinpahan tämän jälkeen ainakin kuvitella olevani parempi koiranomistaja.

PS. Oli pakko ilmoittautua sille kaljakurssille! Eihän se mitään maksa kuitenkaan, ellen ota siitä sitä sertifikaattia.

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä ja linkeistä! Innostuin heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, ja opiskelun iloa! :) Mä olen kanssa innostunut ilmoittautumaan vaikka mihin vielä ton kaljakurssin jälkeenkin. :D

      Poista
  2. Opiskelin aluksi vähän musiikkitiedettä, se oli yksi nuoruuden haaveistani. Olen ehkä vähän turhamainen, tilasin todistuksenkin. Ajattelin että kerrankos sitä Harvardissa opiskelee.

    VastaaPoista