sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

10 vinkkiä ensi kertaa Tuskaan tulevalle

Oletko aina halunnut mennä Tuskaan, muttet ole vielä uskaltanut? Lähettääkö työnantajasi sinut töihin Tuskaan, vaikka itse olisit enemmän Iskelmäfestari-tyyppiä, etkä tiedä, miten erottua joukosta mahdollisimman vähän? Tässäpä sinulle oivia vinkkejä, miten ensi kertaa Tuskaan tuleva voi valmistautua tulevaan koitokseen.


Vinkki 1: Miten pääsen Suvilahteen?

Tuska järjestetään Suvilahdessa, mikä sijaitsee suhteellisen kaukana keskustasta. Jos olet maatalon mimmi, joka on ensi kertaa elämässään isolla kirkolla, näillä neuvoilla löydät vaivatta perille ilman sen kummempia karttoja!

Etsi lähin mahdollinen metroasema. Kun pääset alas metrolaiturille, valitse se puoli laituria, millä seisoo enemmän mustiin pukeutuneita ihmisiä. Seuraa näitä mustiin pukeutuneita ihmisiä samaan metrojunaan.


Sinun pitää jäädä pois Sörnäisten asemalla. Metrossa on sekä kuulutukset että taulut, joten asema ei voi mennä ohi. Jos kuitenkin ehdit matkan aikana unohtaa, millä asemalla piti jäädä pois, niin jatka mustiin pukeutuneiden ihmisten seuraamista, ja jää pois samalla asemalla kuin millä he jäävät pois.

Seuraa mustaa ihmislaumaa ulos metroasemalta kadulle. Tästä on pieni kävelymatka itse tapahtumapaikalle. Sinun pitäisi nähdä K-market Sörkka. Tämä kauppa kannattaa muistaa, sillä se on auki klo 23 asti, ja sieltä saa kätevästi ostettua mässyä mukaan hotelliin. Mutta tässä vaiheessa iltaa käänny tämän K-marketin kohdalta mäkeä alas. Jatka edelleenkin tämän mustan ihmismassan seuraamista. Mäen alapuolella festarialue jo onkin, ja löydät helposti pääsisäänkäynnille menemällä sinne, minne kaikki muutkin menevät.


Vinkki 2: Miten pukeutua Tuskaan?

Tuska on periaatteessa Tule-sellaisena-kuin-olet -festari, joten festareille voi tulla vaikka Adidaksen verkkarit jalassa. Käytännössä kuitenkin huomaat hyvin äkkiä, että festarikävijöiden ulkomuoto ja vaatetus noudattaa samaa kaavaa. Mikäli haluat sulautua joukkoon, noudata näitä pukeutumisohjeita.

Vaatetuksen pääväri on musta. Myös maastokuvio on suosittua. Erittäin suosittu asuste on myös kertakäyttösadetakki, mitä näkyy yllättävän usean festarikävijän päällä melkeinpä joka Tuskassa. Joidenkin henkilöiden päällä näkyy myös neonpinkkiä, ja tämä on varsin ok. Kaikki erilaiset naamiaisasut ovat samoin tuskalaisten suosiossa, ja tänä vuonna mukana festaroimassa oli mm. Jeesus, paavi, joulupukki ja kaksi yksisarvista.


Jos haluat olla varma festariasusi sopivuudesta, kysy itseltäsi nämä kysymykset:

Onko vaatteesi musta? - On varsin ok.
Löytyykö vaate EMP:n kuvastosta? - On erittäin ok.
Onko vaate ostettu Punanaamiosta? - On todellakin ok.
Onko vaate ostettu Varustelekasta? - On erittäin ok.

Näillä asusteilla et erotu joukosta mitenkään, vaan sulaudut muiden tuskalaisten sekaan ihan kevyesti.

Jos vastaat näihin kysymyksiin kyllä, suosittelen harkintaa vaatetuksen muuttamisen suhteen:

Lukeeko paidassasi Anssi Kela Fan Club? - Herättää taatusti huomiota, muttei kovin positiivisessa mielessä. Lähinnä herättää kanssaihmisissä sääliä.
Kuuluuko asusteesi Marimekon mallistoon? - Tulee taatusti herättämään ihmetystä ja keräämään hämmästyneitä katseita.
Onko lempiasusteesi pinkki Lacosten pikee-paita ja purjehduskengät? - Näissä vaatteissa sinut nauretaan ulos.

Toisaalta haluaisin kerrankin nähdä jonkun pinkissä Lacosten pikee-paidassa, valkoisissa farkuissa ja purjehduskengissä juomassa viiniä Tuskassa. Tämä tyyppi olisi taatusti Tuskan nähtävyys!


Vinkki 3: Miten meikkaan itseni Tuskaa varten?

No älä nyt tällaista murehdi! Käy ostamassa Punanaamiosta naamavärejä ja tee itsellesi corpse paint. Etkä taatusti erotu joukosta, koska 50 %:lla tuskalaisista on jonkinlainen corpse paint naamallaan.

Ellet osaa tehdä corpse paintia, YouTubesta löydät erinomaisia opetusvideoita, joiden avulla loihdit todella makeat maskit!


Vinkki 4: Miten laittaa hiukset?

Mitä omalaatuisempi väri ja leikkaus, sitä parempi. Voit värjätä hiuksesi shokkiväreillä, tai vaihtoehtoisesti laittaa päähäsi värikkään peruukin. Tylsät, tasapaksut hiukset voi myös peittää hassulla hatulla tai vaikkapa kukkaseppeleellä. Mitä omalaatuisempaa, sitä parempaa!


Vinkki 5: Miten löytää festarialueelta kaverin kaveri, jota ei ole koskaan nähnyt livenä?

Neuvo "etsi mustiin pukeutunutta ihmistä, jolla on shokkivärjätyt hiukset", on kaikkein huonoin mahdollinen. Noin 80 % tuskalaisista kuuluu tähän kategoriaan. Ennemmin sopikaa treffit johonkin tarkkaan paikkaan ja kertokaa toisistanne joku todella yksityiskohtainen tieto. Vaikka nimilappu rintaan, ellei muuten erotu joukosta.


Vinkki 6: Miten muka voin mennä Tuskaan, kun minulla on pieniä lapsia eikä lastenvahtia ole saatavilla Tuskan aikoihin?

Kakarat mukaan ja menoksi! Tuskassa on joka ikinen vuosi kaiken ikäisiä lapsia, ihan pienistä vauvoista alkaen. Tarpeeksi hyvät kuulosuojaimet vain mukuloiden päähän ja se on siinä.

Tuska on todella siisti festari, ja tämän sanon täydellä sydämellä. Siellä ei ole ikinä, ja todella tarkoitan IKINÄ, ollut minkään asteista sikailumeininkiä, mitä taas löydät Ruisrockista. Toki Tuskassakin kaljaa juodaan, mutta siellä ei oksennella ja kuseskella ympäriinsä, kuten juurikin siellä Ruisrockissa tehdään. Lasten on erittäin turvallista tulla Tuskaan mukaan, ja muut tuskailijat osaavat ottaa pienet festarikävijät huomioon.

Tänäänkin pari 5-6-vuotiasta lasta bailasi Europen keikan aikana, ja ihmiset katsoivat näitä lapsia hymyillen, antoivat heille tilaa ja bailasivat lasten mukana.

Gojira

Vinkki 7: Miten muka voin mennä Tuskaan, kun olen jo eläkkeellä?

Siten, että käyt hakemassa itsellesi ilmaisen kolmen päivän eläkeläisen vapaalipun! Siellä pyörii joka ikinen vuosi mummoa ja vaaria muiden joukossa. Ihminen ei ole ikinä liian vanha Tuskaan.


Vinkki 8: Miten muka voin mennä Tuskaan, kun olen liikuntavammainen?

Suvilahti on tasainen alue, ja siellä on erittäin helppoa kulkea pyörätuolilla. Myös invavessoja löytyy. Joka vuosi Tuskassa on pyörätuoleilla kulkevia avustajineen, enkä ole ikinä kuullut, että kenelläkään olisi ollut ongelmia liikkumisen kanssa. Ja avustajathan pääsevät tietenkin ilmaiseksi!


Vinkki 9: Onhan Tuskassa varmasti tarpeeksi istumapaikkoja?

NO EI VARMASTI OLE! Penkkejä on vähän, eikä lähelläkään esiintymislavoja, ja nekin vähän penkit on aina varattuja. Mitään selkänojallista on turha edes kuvitella. Ainoa istumapaikka, missä on selkänojan tynkää, on Bajamaja.

Jos olet jalka- tai selkävammainen, kuten minä olen, ota mukaasi selkänojallinen retkituoli! Minullakin on sellainen aina mukana. Sen saa kokoon, se on kevyt kantaa ja pääset istumaan aina silloin, kun itse haluat. En voi kyllin korostaa tämän retkituolin kätevyyttä. Ota sellainen siis mukaasi, aivan ehdottomasti!

Arch Enemy

Vinkki 10: Mikä on mosh pit ja mitä tarkoittaa moshaus?

Nämä kaksi termiä kuuluvat olennaisena osana hevifestareita, joten opettele nämä termit ulkoa!

Moshaus tarkoittaa pään ja hiusten heiluttamista musiikin tahtiin:


Sitä tekevät Tuskassa kaikki, joten kannattaa alkaa harjoitella jo nyt. Sujuu sitten ensi vuonna.

Mosh pit on keskelle ihmisjoukkoa syntyvä "pyörre". Jos haluat välttää mosh pitin, vältä menemästä ihan keskelle. Mosh pit on armoton asia, ja jos joudut keskelle sitä, se on menoa ja meininkiä!


Tässä peruseväät sellaiselle, joka harkitsee ensimmäistä kertaa Tuskaan tuloa. Ja Tuskaan tulo todella kannattaa! Älä siis epäröi enää, vaan tule mukaan joukkoon tummaan. Nähdään ensi vuonna Tuskan merkeissä!

Kreator

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti