sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Elämäni listoina


Ensi viikolla on jouluaatto. Mikä tarkoittaa sitä, että tällä viikolla on pitänyt käydä siellä, täällä ja tuolla, ja syödä joka paikassa itsensä jouluruokaähkyyn. No, se hyvä puoli tässä on, ettei ole kotona tarvinnut tehdä keittiössä muuta kuin laittaa Samarinia vesilasiin kaiken syömisen jälkeen.

Tänään juhlimme perheen kesken. Äitini, siskoni puolisoineen ja lapsineen sekä meidän pieni perhe. Mätimme ruokaa, jaimme lahjoja ja yritimme vielä saada kaiken ruuan jälkeen jälkkärit mahtumaan vatsalaukkuumme.

Eräästä saamastani paketista paljastui kirja. Sinänsä se ei ole yllätys, että MINÄ saan lahjaksi kirjoja, mutta tämä kirja on hieman erilainen kirja. Sen nimi on Elämäni listoina. Erilaisten listojen lisäksi kirja sisältää mietelauseita jokaiseen päivään.


Eli nyt sitten minun pitäisi keksiä aina 10 asiaa elämästäni, mitkä haluan ikuistaa näihin listoihin. 10 hauskinta juhlaani. 10 ihailemaani taiteilijaa. 10 suosikkivaatettani. 10 elämäni onnellisinta päivää.

Ensisilmäykseltä kirja vaikuttaa aika lailla höpöhöpöltä. Jonkun yksisarvisterapeutin tekemältä. Mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, se voisi oikeastaan tehdä juuri nyt minulle ihan hyvää, kun joudun tosissani miettimään, mitä kaikkia asioita minulla on elämässäni. Muutakin kuin järjetön stressi, tajuton väsymys ja burnout. En olekaan tässä pieneen hetkeen ajatellut niitä hyviä asioita, minulla on. Tai on ollut.

Ensimmäinen lista. Koska olen väsynyt ja pinkeä vatsani ei hirveästi piristä olotilaani, aloitan helposta listasta: Asiat, joita ilman en lähde kotoani.

 1. Käsilaukku 
 2. Kännykkä 
 3. Lompakko 
 4. Kotiavaimet 
 5. Sytkäri 
 6. Röökiaski 
 7. Kalenteri 
 8. Särkylääkkeet 
 9. Nenäliinapaketti 
 10. Ulkovaatteet 


Se oli aika helppo. Toinen lista. Tämä vaatii jo vähän miettimistä: Lempipaikkani kotikaupungissani.

 1. Oma koti 
 2. Aurajokiranta 
 3. Tonttumäen koirapuisto 
 4. Vilkkilänmäki (erityisesti kesällä) 
 5. Ruissalon kasvitieteellinen puutarha 
 6. Suxes 
 7. RantaKerttu 
 8. Educarium 
 9. Koirauimaranta 
 10. Aisti ry:n toimisto 


Kolmas lista. Alkaa mielikuvitus jo loppua ja vatsa huutaa ruokalepoa. Teen vielä tämän, ja sitten annan vatsani levätä. Tämä on näistä kolmesta vaikein: Toiveet, joiden haluaisin toteutuvan.

 1. Lisää koiria, joita saisin hemmotella ja rakastaa 
 2. Ura tutkijana (mieluiten turhien asioiden tutkimista, koska se on kivempaa kuin hyödyllisten asioiden tutkiminen) 
 3. Kirjan/Kirjojen kirjoittaminen 
 4. Selkäkivuton loppuelämä 
 5. Ymmärryksen lisääntyminen ADHD-oireisia henkilöitä kohtaan 
 6. Eläinavusteisuuden lisääntyminen eri aloille 
 7. Väitöskirja 
 8. Rakkaalle Kaunokaiselleni SUPERPITKÄ elämä 
 9. Rakkaalle miehelleni kärsivällisyyttä minun kanssani 
 10. Kotisiivooja 

Ehkä tämä riittää tältä illalta. Tuossa olisi vielä monta kymmentä listaa tekemättä, mutta en jaksa enempää. Heittäydyn pitkäkseni sohvalle ja jatkan Poliisiopisto-leffojen katsomista. Miehelläni on ne kaikki, joten päätin aloittaa tällaisen mukavan ja kevyen leffaputken aivottoman komedian parissa. Sopii mukavasti tämän illan jatkoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti