torstai 19. lokakuuta 2017

Ei ne opetkaan aina tiedä...

Syksyn ensimmäinen tentti takana! Istuin suurimman osan eilistä päivää Taikinajuuressa lukien evoluutiopsykologiaa ja siemaillen rooibos-teetä. Omasta mielestäni en olisi voinut olla paremmin valmistautunut tenttiin, mutta kun tenttiminen on minulle muutenkin niin älyttömän vaikeaa.

Sain oman tenttitilan ja sain myös tuoda tenttitilaan soittimen, millä sain kuunnella musiikkia, koska se auttaa minua keskittymään paremmin. Siitä huolimatta tentti meni… Noh, niin kuin meni. Termien selitykset menivät todennäköisesti ihan hyvin, mutta oikein-väärin-tehtävät menivät kyllä niin päin prinkkalaa kuin olla ja voi!


Ensinnäkin, minulla on lievä hahmotushäiriö. Hyvin lievä, eikä se pahemmin häiritse arkielämää. Paitsi silloin, kun pitäisi hahmottaa valtavan iso ruudukko! Käytin apunani papereita, mutta olen silti täysin varma, että osa vastauksista meni väärin ihan vain siksi, etten hahmottanut vastausruudukkoa kunnolla. Osa vastauksista taas meni väärin ihan vain siksi, etten muistanut oikeaa vastausta, ja arvasin.

Kun palautin tentin viereisessä huoneessa istuvalle kurssin toiselle tentaattorille, hän sanoi, että on juuri googlettanut erityisen tuen järjestelyistä yliopistolla. Hän kertoi, ettei ollut edes tiennyt tällaisista vaihtoehdoista! Kun opettajat eivät tiedä, miten voisivat opiskelijatkaan tietää. Ohjeet löytyvät kuulemma ihan Turun yliopiston intranetistä, monen klikkauksen takaa, erittäin hyvin ja sujuvasti piilotettuina.


Itselleni oli tärkeää kuulla tämä, ettei opettajilla ole itselläänkään tietoa erityisjärjestelyistä, ja että tietoa on vaikea löytää. Tämä on tärkeä tieto sekä tulevan gradutyöni kannalta, mutta myös noin muuten. Osaan varautua paremmin, kun menen opettajalta opettajalle vaatimaan näitä erityisjärjestelyjä tenttien osalta. Tiedän nyt sen, etteivät opettajat ole todellakaan tietoisia, että yliopisto on velvollinen järjestämään erityisjärjestelyjä niitä tarvitseville opiskelijoille.

Nyt sitten jännitän, pääsinkö edes läpi tämänpäiväisestä tentistä. Hyvää arvosanaa en odota. Toisaalta, evoluutiopsykologiasta on mahdollisuus suorittaa pelkästään perusopinnot, eikä aineopintoja ole olemassakaan. Koska minulla ei ole aineopintoja, mihin tähdätä, tarvitseeko minun nyt stressata tästä opintokokonaisuudesta niin hirveän paljon? Pääasia, että minulla on se ylipäätänsä, olivat arvosanat mitä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti