sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Unien ihmeellinen maailma, osa 24

Minulla on tuttavapiirissäni eräs sairas ihminen. Ei fyysisesti sairas, vaan mieleltään sairas. Hän kuvittelee itselleen ja lapsilleen kaiken maailman sairauksia, mitä heillä ei ole. Ja sen jälkeen hän hakeutuu Facebookissa erilaisiin vertaistukiryhmiin saamaan vertaistukea sairauteen, mitä heistä kenelläkään ei ole. Tälle “kuvittelutaudille” on olemassa joku hieno nimikin, mutten muista, mikä se on. Tämä osa tarinaa on totta, eikä unta.

Unessa selasin Facebookia, ja näin muutaman tämän ihmisen eri ryhmissä kirjoittamia kommentteja. Nämä kommentit on tehty oikeastikin, ja olen lukenut ne Facebookissa (ovat siellä vieläkin, kävin tarkistamassa). Siinä unessa näin eri kommentteja, mitä tämä ihminen on kirjoittanut eri ryhmiin, ja huomasin, miten ristiriitaisia nämä kommentit ovat. Yhdessä hän kumoaa täysin sen, mitä hän on sanonut toisessa. Unen aikana tajusin, että olen, itse asiassa, saanut hänet “kiinni valheesta”.

Uni ei ollut muuta kuin näiden kommenttien näkemistä, yhdistämistä ja 1+1-laskemista. Eihän minulla varsinaisesti muuta vaihtoehtoa ole kuin odottaa, että joku häntä hoitavista lääkäreistä sanoo hänelle, että hän on mielisairas, hän tarvitsee apua nimenomaan tähän kuvittelutautiinsa eikä mihinkään niihin juttuihin, mitä hän itselleen ja lapsilleen kuvittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti