lauantai 11. helmikuuta 2017

Unien ihmeellinen maailma, osa 25

Olen tänään yrittänyt paikata valtavan isoa univajettani, ja suurin osa päivästä on mennyt nukkuessa. Valitettavasti tämä yksi päivä ei riitä paikkaamaan sitä vajetta, mikä on ehtinyt syntyä, mutta jospa se auttaisi edes siihen, että olisin huomenna eläinavusteisen koulutuksen erittäin mielenkiintoisen aasiterapiaa käsittelevän päivän aikana virkeämpi. Olen odottanut huomista koulutuspäivää, ja haluan saada siitä kaiken mahdollisen irti. Ja virkeänä jaksaa istua koulun penkillä huomattavasti paremmin kuin univelkaisena, päänuppi sumun peitossa.

Koska koko päivä on mennyt, enemmän tai vähemmän, nukkuessa, olen nähnyt myös outoja unia. Tässä niistä yksi.

Unessa olin pikkuisen rakkaani, Kaunon, kanssa. Emme tehneet mitään sen kummempaa, kunhan vain olimme ja leikimme. Sitä, mitä yleensäkin Kaunon kanssa teemme. Paitsi unessa Kaunolla oli kaulansa alla kummallinen kasvain. Se oli niin kuin heltta, mutta paljon isompi, raskaampi, ja se heltta näytti muodostuvan kahdesta isosta rasvapallosta. Mikä oli erikoista siinä heltassa, oli se, että se kohta Kaunosta oli täysin karvaton. Ja muutenhan Kaunolla tuota karvaa riittää, koska pikkuherra on suomenlapinkoira.

Tuo helttamainen kasvain ei sinänsä aiheuttanut ihan hirveän pahoja ongelmia arjessa. Välillä se oli tiellä, jos Kauno yritti poimia maasta jotain. Ja se vaikutti raskaalta kantaa. Halusin leikkauttaa heltan pois, että Kaunon olisi helpompi olla. Uni oli sen verran lyhyt, ettei sen aikana ehditty tehdä mitään sen kummempia toimenpiteitä heltan suhteen: Ajattelin vain unessa, miten paljon helpompaa Kaunolla olisi, jos tuo massiivinen heltta olisi poissa.

Vaikken mitenkään erityisen hyvä unien tulkitsija olekaan, luulen tietäväni, mitä tämä uni merkitsee (jos unilla nyt on jotain sen syvempää merkitystä). Ja luulen tietäväni, mihin tämä heltta viittaa. Ja ei, asia ei liity mitenkään rakkaaseen Kaunooni.

Kuten tästä riehukuvasta voi huomata, Kaunolla ei ole helttaa eikä karvatonta aluetta kaulansa alapuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti