maanantai 13. marraskuuta 2017

Unien ihmeellinen maailma, osa 62

Olin käymässä erään ystäväni luona Dubaissa. Ystäväni oli muuttanut sinne 10 vuotta sitten hyvän sihteerin työn perässä (todellisessa elämässä hän on ammatiltaan sairaanhoitaja) ja jättänyt lapset ja miehen Suomeen. Hänellä oli hieno asunto Dubain kalleimmalla alueella, ja minä olin hänen luonaan yötä.


Ystäväni varoitteli minua koko ajan. Dubai on vaarallinen paikka, ja kuka tahansa saattaa ampua sinut milloin tahansa! Dubaissa oli myös sääntöjä: Turisteilla oli tietynlaisia oikeuksia, mitä paikallisilla ei ollut. Jokainen joutui kantamaan rinnuksillaan lappua, mihin oli merkitty, onko tämä henkilö turisti, paikallinen vai Dubaissa työskentelevä ulkomaalainen.


Kävelimme laput rinnuksilla suureen ostoskeskukseen. Siellä näytti olevan bileet länsimaiseen tapaan, ja ihmiset tanssivat innoissaan. Yhtäkkiä joku tuli riehumaan paikalle aseen kanssa. Ystäväni ei ollut millänsäkään, ja totesi, että tervetuloa Dubaihin. Tällaista täällä sitten on ihan jatkuvasti, ja kaikkeen saa varautua.

Kysyin, onko hänellä koskaan ikävä Suomeen. On kuulemma. Jatkuvasti. Lapsia erityisesti. Mutta hänen työnsä täällä on niin hyvä, ettei hän voinut jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti