torstai 8. joulukuuta 2016

Positiivista pakkoa

Sain vihreää valoa pääkouluttajaltamme opinnäytetyöni aiheesta! Seuraava askel on siis se, että alan hommiin. Tämä vaatii “uhrin”, joka minulla on jo. Sen lisäksi se vaatii teoriakirjallisuutta, mikä minulla on suurelta osin, mutta pari vielä puuttuu.

Valokuvaterapiasta on vain vähän kirjallisuutta. Valokuvan terapeuttinen voima on teos, mistä on minulle toivottavasti iloa opinnäytetyöni teoriaosuudessa. Karvaterapiaa-teoksesta saan kyllä jotain, mutta koska voimauttavaa eläinavusteista valokuvausta käsittelevä luku on kovin lyhyt, en voi käyttää sitä ainoana kirjallisena lähteenä. Eheyttävä taideterapia on minulle täysin tuntematon teos, mutta toivon, että siitä löytyisi tietoa myös valokuvaterapiasta. Lupasin, etten tämän vuoden puolella enää tilaisi lisää kirjoja. Enkä olekaan tilannut mitään sellaista, mitä en oikeasti tarvitsisi! Nämä nyt ovat pakollisia teoksia, mikäli haluan saada opinnäytetyöni käyntiin. Ja haluan saada sen käyntiin mahdollisimman pian. Minulla on kirjoitusintoa nyt, joten silloin pitää myös saada rattaat pyörimään. Muuten into katoaa ja asia unohtuu, ja herään kaksi päivää ennen deadlinea, etten ole edes aloittanut vielä työn tekoa! Tämän haluan välttää.

Opinnäytetyössäni tulee olemaan ideana positiivisen tulevaisuuden luominen käyttämällä sekä ratkaisukeskeisiä menetelmiä että voimauttavaa valokuvausta. Unohtamatta tietenkään sitä eläinavusteisuutta! Eli valokuvien keskiössä tulee olemaan “uhrini” lisäksi myös eläimiä, ainakin koirani Kauno. Ellemme sitten keksi muita eläimiä, mikä tietenkin toisi monipuolisuutta valokuviin. Jos sinulla siis on eläin, mitä voi käyttää valokuvaustyössä, ilmoittaudu mitä pikimmin! Mitä mielenkiintoisempi eläin, sitä parempi.

Olen todella innoissani tästä opinnäytetyöstäni, ihan jo siksikin, että toivon siitä olevan “uhrilleni” oikeaa ja todellista hyötyä. En halua tehdä tätä työtä siksi, että on “pakko” ja siksi, että se nyt kuuluu opintoihin. Haluaisin sen tuovan myös jotain konkreettista apua. Toivon, että onnistun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti