sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Suomenlapinkakkapylleröinen - Masennuslääke vailla vertaa

Tyhjä olo. Ihan kuin jotain puuttuisi. Eikä olo ole turha, sillä puuttuu, ja puuttuu paljon! Puuttuu rakkaistakin rakkaampi koirani Kauno. Olemme Jyväskylässä hakemassa sulhaseni ensimmäistä muuttokuormaa, ja Kauno jäi mummille hoitoon. Jos olisimme ottaneet Kaunon mukaan, olisimme saaneet vähemmän tavaraa mukaamme. Siksi Kauno meni mummille, ja siksi oloni on tällä hetkellä niin kovin tyhjä.

Kauno tuli meille heinäkuun puolivälissä, enkä voisi enää kuvitella elämää ilman koiraa. Monesti mietin ihmisiä, jotka eivät pidä eläimistä eivätkä halua lemmikkiä. Miksi ihmeessä kukaan ei voisi pitää niin ihanasta olennosta kuin meidän Kauno? Sellaisessa ihmisessä on pakko olla jotain vikaa! Kaikkihan eläimistä pitävät.

Päätinpä kertoa niille ihmisille, jotka eivät pidä eläimistä, miksi se lemmikki kannattaisi kuitenkin hankkia. Miksi elämästä tulee lemmikin jälkeen tuhatkertaisesti parempaa! Tässä ei ole taatusti mitään uutta niille, joille on jo rakas lemmikki on. Mutta ehkä tämä antaa jotain ajateltavaa niille, joiden mielestä lemmikin pito on turhuutta.


Eläin hoitaa sinua ehkä jopa enemmän kuin mitä sinä hoidat eläintä. Jokainen silitys, rapsutus ja sylissäpitohetki laskee stressitasoasi, verenpainettasi ja jopa kolesteroliasi. Voit paremmin sekä henkisesti että fyysisesti. Älä usko pelkästään minun sanaani, vaan usko niitä runsaita tutkimuksia, mitä on tehty tästä aiheesta! Ihan Googlea käyttämällä löytää, ei tarvitse kirjastoon asti lähteä.

Eläimen avulla sosiaalinen verkostosi monipuolistuu ja laajenee. Ellei minulla olisi koiraa, en tuntisi naapurustostani ketään. Suomalainen ei lähde juttelemaan ventovieraan ihmisen kanssa, ellei hänellä sitten ole koiraa matkassa. Koira on yhteinen puheenaihe, mistä riittää juttua vaikka kymmeneksi vuodeksi! Kiitos koiran, tunnen enemmän ihmisiä asuinympäristössäni ja olen sosiaalisempi. Puhun enemmän muiden kanssa kuin ilman koiraa. Myös monet parisuhteet ovat alkaneet koirapuistosta!

Eläinten kanssa kasvaneet lapset ovat terveempiä. Tutkimusten mukaan paras tapa välttyä eläinallergialta (ja muiltakin allergioilta) on olla eläimen kanssa. Maatilojen lapset, jotka ovat vauvoina tunkeneet suuhunsa kanankakkaa, jotka ovat painineet koiran kanssa hevosenpaskassa ja jotka ovat vetäneet sikaa saparosta, ovat fyysisesti terveempiä ja vähemmän allergisia kuin sellaiset lapset, jotka ovat kasvaneet steriilissä ympäristössä. Antamalla lasten kasvaa eläinten kanssa annat heille mahdollisuuden kasvaa terveemmiksi!

Eläin tarjoaa sinulle kumppanuutta, rakkautta ja uskollisuutta. Eläin ei petä sinua, ei peru sanojaan, ei valehtele sinulle eikä huijaa sinua. Eläin rakastaa sinua juuri sellaisena kuin sinä olet, vaatimatta mitään takaisin. Ne eivät tuomitse sinua teoistasi eivätkä muistuta sinua virheistäsi. Ne antavat sinulle ystävyytensä ja uskollisuutensa ehdoitta. Tämä ehdoton ystävyys, uskollisuus ja rakkaus parantaa ihmisten itsetuntoa ja auttavat ihmisiä hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin he ovat.

Eläin on parasta mahdollista masennuslääkettä. Sen lisäksi, että eläin tarjoaa sen ehdottoman kumppanuuden, rakkauden ja uskollisuuden, eläin tarjoaa myös mahdollisuuden keskittää ajatukset johonkin muuhun kuin negatiiviseen. Tutkimusten mukaan erityisesti koirat toimivat erityisen hyvänä masennuslääkkeenä. Kun lähtee koiran kanssa ulos tai harrastaa koiran kanssa mitä tahansa, mikä tahansa ikävä ajatus pääsee taatusti unohtumaan, ja mieli täyttyy positiivisesta negatiivisen sijaan. Koiranomistajat voivat kokonaisuudessa paremmin sekä henkisesti että fyysisesti kuin koirattomat ihmiset.

Vieläkö epäröit? No, se on sitten sinun murheesi! Minullapas ei ole enää murheita, koska minulla on elämässäni pikkuinen kakkapylleröinen, Kauno: Maailman ihanin suomenlapinkoira, jonka ansiosta elämäni on hauskempaa, terveempää ja kaikin puolin parempaa. Ja jota ikävöin tällä hetkellä ihan hirmuisen paljon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti