torstai 10. marraskuuta 2016

Karvaiset iltatoimet

Pikku-Kauno nukkuu parvekkeen oven vieressä. Runsaan aterian ja lenkin jälkeen pikkuista väsyttää. Eikä ihme: Saimme kuulla, että Kaunolla on kyynärpäissä kasvuhäiriö, minkä vuoksi kävely on ollut viime aikoina vaikeaa. Maanantaina rakas hauvelimme joutuu tähystysleikkaukseen, jotta saataisiin pienet tassut taas kuntoon. Itselläni olisi kauhea hinku päästä tekemään eläinavusteisia valmennustöitä Kaunon kanssa, mutta Kaunon kunto on tärkein: Ensin parannamme pikkuisen kokonaan, ja sen jälkeen vasta ryhdymme hommiin. Terveyden kanssa ei leikitä.

Kaunon tämänhetkinen tila ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö voisi suunnitella tulevia harjoitteita! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja koska Kaunolle tulee, olettaisin ainakin, suhteellisen pitkä toipilasaika, saan suunniteltua hyvin monipuolisia harjoituksia ja myös hankittua harjoituksiin tarvittavat välineet. Aion siis käyttää tämän ajan hyödykseni, vaikken itse harjoituksia pääsekään tekemään Kaunon kanssa.

Aloitin sillä, että tilasin Berrasta fuksian värisiä treenikartioita jo jokin aika sitten. Ne ovat hinnaltaan huokeita ja niiden kanssa voi tehdä melkeinpä mitä vain! Kartioita voi käyttää sekä koulutukseen että valmennukseen, joten kartiot pääsevät erittäin hyvään käyttöön.

Voimatassun nettisivuilta löysin kätevän toimintamaton, minkä laitoin tilaukseen. Keksin heti ainakin sata asiaa, mihin toimintamattoa voi hyödyntää! Matto on kallis investointi, mutta se on suomalaista käsityötä, suunniteltu nimenomaan koira-avusteiseen valmennukseen, joten uskon sen kestävän kovassa käytössä. Samasta paikasta tilasin myös TunneTassu-kortit, mitä voin hyödyntää valmennuksen lisäksi opetustyössäni. Korttien avulla voin tehdä valmennusta myös ilman Kaunoa sillä aikaa, kun Kauno toipuu leikkauksesta.

Papunetistä löysin toista sataa erilaista koira-aiheista toiminnanohjauskuvaa. Ne saa tulostettua ilmaiseksi (tai no, melkein ilmaiseksi, sillä paperi ja muste maksavat kuitenkin rahaa). Laminointikoneemme (toisin sanoen sulhaseni kone) on Jyväskylässä, mutta kuvia voi kyllä käyttää ilman laminointiakin. Uudet kuvat saa tulostettua ja laminoitua sitten, kun saamme raahattua laminointikoneen Turkuun. Ja myös näillä kuvilla pystyn tekemään valmennustyötä ilman Kaunoa!

Yritin etsiä agilitytunnelia, mutten löytänyt mielestäni. Joko tunnelit oli tarkoitettu pienille koirille tai sitten ne olivat valtavan pitkiä. Tarvitsisin lyhyen, isolle koiralle tarkoitetun tunnelin, mutta ainakaan käyttämilläni hakusanoilla en sellaista löytänyt. Annan siis tunnelin olla, tällä kertaa, ja jatkan etsintöjäni.

Katselen myös rengasesteitä, mutta ne ovat kalliita. Enkä tarvitse ehtaa ja aitoa agilityrengasta, koska Kauno tuskin tulee koskaan agilityä harrastamaan maanantaisen leikkauksen jälkeen. Todennäköisesti pääsen halvemmalla ja helpommalla, kun käyn ostamassa lelukaupasta hulavanteen.

Näiden ostosten lisäksi minulla on paljon askarreltavaa, mutta onneksi varastossa on vielä pahvia jäljellä, joten ei tarvitse lähteä askartelutarvikeostoksille. Pitää askarrella nuolia ja “liikenneopasteita”. Lisäksi pitää askarrella vessapaperirullista erilaisia toimintajuttuja. On siis paljon askarreltavaa!

Työtä siis riittää, jopa Kaunon toipilasajalle.


Kauno on herännyt ja hän haluaa huomiota. Koska tänään ei kuitenkaan enää mitään tapahdu, päätän unohtaa loppuillaksi eläinavusteisen valmennuksen, ja siirtyä sohvalta lattiatasolle leikkimään koiran kanssa. Hän on kuitenkin meidän kaikkein rakkain karvakuono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti