sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Terveisiä vuodesta 2002

Hei, Satu! Sinä ihan itse täällä. Terveisiä vuodesta 2002! Tulin moikkaamaan sinua tulevaisuuteen, vuoteen 2017, ja kysymään, mitä kuuluu.

Muistatko, millainen olit vuonna 2002? Opiskelit Jyväskylän yliopistossa, ja suoritit opintoviikkoja ihan hullun lailla. Sinulla oli pääaineen lisäksi kahdeksan sivuainetta. Iltaisin kävit joskus kuusikin kertaa viikossa potkunyrkkeilemässä, toimit ainejärjestön puheenjohtajana ja tiedekuntaneuvoston varajäsenenä, näit kavereitasi ja olit tuskin koskaan iltaa kotona. Aina oli tekemistä, aina oli menemistä. Olit iloinen, energinen ja jaksoit. Et tuntenut väsymystä. Elämä oli avoin, maailma oli avoin. Luotit tulevaisuuteen ja uskoit, että elämä kantaa.

Mitä sinulle on tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana? Sinulla on mustat ja turvonneet silmänaluset. Olet jatkuvasti väsynyt, voimaton ja uupunut. Et käy missään, et tapaa ketään, et jaksa edes hymyillä. Luottamuksesi tulevaisuuteen on kadonnut. Kyhjötät kotona, koska et jaksa muutakaan.

Mihin on kadonnut se täynnä energiaa oleva nuori nainen, joka ei väsynyt koskaan?

Älä ymmärrä väärin, et ole mikään luuseri, sillä olet myös onnistunut elämässä! Sinulla on oma, kaunis koti, työpaikka ja ihana koira. Olet myös, vihdoin ja viimein, onnistunut asettumaan edes vähän aloillesi, ja olet, vihdoin ja viimein, löytänyt itsellesi sellaisen parisuhteen, missä kannattaa pysyä pidemmän aikaa. Sinulla on tärkeitä luottamustehtäviä ja olet mukana monessa tärkeässä projektissa.

Toivoisin sinulta, että löytäisit taas itsesi. Sen pirteän, aktiivisen ja iloisen ihmisen, jolla on voimaa, intoa ja jaksamista vaikka mihin. Toivoisin, että löytäisit taas sen luottamuksen tulevaan ja jaksaisit taas uskoa, että elämä kantaa. Kaikkein eniten toivoisin, että saisit takaisin hymysi, sillä se oli se asia, mikä sai kaikki miehet lankeamaan eteesi. Tuosta tytöstä vuonna 2002 on nyt jäljellä enää pelkkä hauras ja väsynyt kuori.

Tulen taas moikkaamaan sinua ja kyselemään kuulumisia. Seuraavalla kerralla, toivottavasti, olet paremmassa voinnissa, olet löytänyt uutta voimaa ja jaksat taas hymyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti