keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Toiseksi viimeinen kerta toden sanoo

Olettaisin, että nyt ovat kaikki tilaamani kirjat vihdoin tulleet! Paitsi yksi Helena Telkänrannan teos, mikä ilmestyy vasta lokakuun lopulla. Se on sitten se ihan vihoviimeinen kirja. Mutta en usko, että sitä ennen tulee enää uusia kirjoja. En ainakaan luule. Ehkä…

Luulin jo saaneeni kaikki kirjani, mutta ilmeisesti yksi oli hieman eksynyt matkalla, nimittäin Tapani Aholan ja Ben Furmanin Ongelmista ratkaisuihin - Lyhytterapian perusteet. En ole opiskelemassa lyhytterapeutiksi (vielä), mutta koska lyhytterapia perustuu ratkaisukeskeisyyteen, samoin kuin nepsy-valmennus, kirjasta tarjoaa varmasti hyödyllisiä näkökulmia myös valmennustyöhön.

Kirja tarjoaa näkökulmia siihen, miten turha syyttely - ja siitä johtuvat turhat vastakkainasettelut - saataisiin loppumaan. Lisäksi ongelmat ja ihmisten kohtaamat suuretkin tragediat esitellään ystävinä. Niistä voidaan selvitä, kunhan tapahtumista on ensin kulunut hieman aikaa, ja tapahtumiin ollaan saatu tarpeeksi etäisyyttä. Juuri aviomiehensä auto-onnettomuudessa menettäneelle naiselle on täysin turha mennä sanomaan, että tästäkin kokemuksesta on sinulle varmasti hyötyä, sillä hän ei näe sitä viisi minuuttia, eikä viisi viikkoakaan, sen jälkeen, kun on saanut uutisen miehensä kuolemasta.

Kirjassa myös opetetaan tunnistamaan edistyksen merkit itsessään. Jostain kumman syystä, ihminen itse näkee oman edistyksensä viimeisenä, ja usein vielä dissaa sitä vähättelemällä menestyksen “määrää” ja “laatua”. Ainakin itse sorrun tähän hyvin herkästi. Tai no, oikeastaan koko ajan, jos nyt ihan rehellisiä ollaan.

Nyt minulla on luettavaa koko loppuvuodeksi! En pahemmin tarvitse uusia kirjoja ennen vuotta 2017, kun en taatusti ole saanut näitä entisiäkään kaikkia luettua siihen mennessä. Vielä odotan sitä yhtä Telkänrannan kirjaa, mutta se tulee sitten, kun se ensin saadaan uunista ulos.

Ja joulupukin toivelistaan tietenkin kuuluu Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö. Tätä kirjaa olen halunnut jo pitkään. Ihan vain vinkkinä poikaystävälle, jos hän miettii, mitä hankkia minulle joululahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti