keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Miten keskeyttää addin opiskelu?

Äääääh! Se himputin tentti on tulossa, ja minulla on vielä puolitoista kirjaa luettavana. Lomamatka häiritsee opiskelua, mutta johonkin väliin on nyt aivan pakko mahduttaa edes vähän lukemista. Muuten en pärjää tentissä. Päätän, että tänään on se päivä! Tänään opiskelen pää höyryten, ja saan ainakin toisen kirjoista luettua kokonaan.

Aamu alkaa sillä, että herään kirkuvien kakaroiden meteliin. Hotellin äänieristykset ovat yhtä hyvät kuin Pisan tornin perustukset. Poikaystäväni haluaa nukkua, minä en saa unta enää. Otan kirjan, ja päätän lähteä hotellin baariin lukemaan. Siellä ei ehkä ole hiljaista, mutta siellä on valoa.

Tilaan baarista kaakaon ja istuudun pöytään. Radiosta soi musiikki. Musiikki ei häiritse keskittymistä, paitsi musiikin väliin tulevat mainokset häiritsevät. Joudun keskeyttämään lukemisen aina mainosten ajaksi. Saan luettua yhden kokonaisen kappaleen, ja päätän pitää tupakkatauon. Luen vielä toisenkin, ennen kuin palaan huoneeseen katsomaan, onko poikaystäväni vielä herännyt. On hän.

Otan tietokoneen ja päätän tsekata pari asiaa netistä ennen kuin jatkan lukemista. Poikaystäväni tulee eteeni lattialle sängyn viereen ja tuijottaa minua. Katson häntä hölmistyneenä ja kysyn, mitä hän oikein töllöttää. Hän kaivaa taskustaan sormuksen ja kysyy: “Tuletko vaimokseni?”

Leukani loksahtaa auki. En ihan tätä odottanut. Hetken yritän tajuta, mitä juuri äsken tapahtui. Sen jälkeen vastaan: “Tulen.”

Arvatkaapas huviksenne, montako sivua tenttikirjaa olen lukenut tuon kysymyksen jälkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti