keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Mennään siitä, mistä aita on korkein

Yleensä ihmiset haluavat päästä kaikessa mahdollisimman helpolla. Halutaan säästää aikaa, rahaa ja omia voimia. Ihan ymmärrettäväähän tämä on: Miksi ihmeessä mennä aidan korkeimmasta kohtaa, jos kerran matalampikin kohta on olemassa?

Monesti yllätän jopa itse itseni, kun väen vängällä haluan mennä siitä kaikkein vaikeimmasta kohdasta. Tehdä asiat itselleni vaikeiksi, ja myös kalliiksi! Tuleehan siitä lopputuloksesta sitten todella hieno, kun käyttää aikaa ja näkee vaivaa, mutta onko se kuitenkaan aina tarpeen? Voisiko joskus päästää itsensä – ja lompakkonsa – hieman helpommalla?

Nepsy-valmentajan opintoihin kuuluu voimavaratammen tekeminen. Saimme ohjeet tammen tekoon; pahviarkkia, tusseja, värikyniä yms. Miten itse tekisit tällaisen voimavaratammen? Hakisit lapsesi huoneesta ylijäämäpaperit, lainaisit hänen puuvärinsä, vetäisit muutaman viivan paperille ja sen jälkeen kirjoittaisit omat voimavarasi niihin kohtaan tammea, mihin ne kuuluu laittaa. Näin todennäköisesti tekisit. Ei kulu ylimääräistä rahaa, tulee käytettyä ylijäämäpaperit pois eikä aikaakaan kulu tuhottoman kauan. Taloudellista ja järkevää! Mutta koska itse en osaa olla taloudellinen enkä järkevä, niin miten minä tämän homman sitten hoidan?

Olen aivan surkea piirtäjä, joten ensin mietin, miten hitossa osaan piirtää edes tammenlehden (puuhun kuuluvat myös lehdet). Aikani googletettuani kuvia tammenlehdistä, huomasin, että on olemassa tammenlehden muotoisia piparimuotteja. Sain idean! Tilaamalla piparimuotteja saan ihan oikean muotoisia tammenlehtiä, saan niistä tasaisen kokoisia ja voin tehdä todella hienon ja upean työn. Aikani surffattua erään leipomistarvikkeita myyvän nettikaupan sivuilla, satuin kuin satuinkin löytämään piparimuottisarjan, missä oli monia erilaisia syksyn lehtiä, myöskin tammenlehti, ja mikä parasta, muottisarjaan kuului myös tammenterhomuotti! Muotteja oli myös useissa eri kokoluokissa. Pakkohan tuollainen muottisarja on saada, koska eihän siitä minun voimavaratammesta missään tapauksessa VOI tulla hienoa ilman piparimuottisarjaa.

Satuin vielä löytämään toisenkin muottisarjan, missä oli pelkkiä tammenlehtiä. Kai tuollainen täytyy varoiksi tilata, jos noista piparimuoteista ei olekaan mitään iloa. Nuo toiset muotit ovat erilaisia ja voivat ehkä sopia paremmin askarteluun! Eihän sitä koskaan tiedä, etenkin, kun en pahemmin askartelua harrasta.

Ja kuten Ostos-TV:n setä sanoisi, eikä tässä vielä kaikki! Koska olen syntynyt Halloweenina, niin pakkohan minun oli saada Halloween-aiheiset koristelusapluunat. Orava-muotti oli pakko saada, koska oravasta on tullut eräänlainen ADHD-ihmisten symbolieläin. En edes ymmärrä, miten olen voinut elää ilman oravapiparimuottia! Ja koska nyt on syksy, sataa vettä ja sateenvarjopipareita voisi olla kiva koristella, niin miksei tuollainen sateenvarjokin tuohon vielä. Ja sitten painetaan tilausta!

Nyt minulla on sitten vino pino piparimuotteja ja koristelusapluunoita, ihan vain siksi, että meidän pitäisi tehdä opintojen aikana voimavaratammi! Mitenköhän tämä homma nyt meni niin kuin omasta mielestä? Lipsahtiko vähän lapasesta?

Tällaista saattaa tapahtua, kun on keuhkokuumeessa, luomuna (”nepsyslangia”, mikä tarkoittaa sitä, etten ole ottanut ADHD-lääkettä), on luonteeltaan valmiiksi jo perfektionisti, innostuu aivan kaikesta mahdollisesta eikä kukaan ole sanomassa, että kannattaisiko ehkä lyödä niitä jarruja pohjaan. Hupsista saatana!


PS. Nyt minulla on kyllä piparimuotteja, mutta arvatkaapas kaksi kertaa, onko minulla kartonkia tai mitään muutakaan paperia, mille kyseisen voimavaratammen rakennan? No eipä tietenkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti