keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Postitädin paluu - Illoille iloa

Kotona minua odottaa iloisen koiran lisäksi toinen iloinen asia: Kaksi uutta kirjaa! Näitä kirjoja olenkin odottanut erityisen innokkaana.


Ensimmäinen on paksu teos, missä jokainen sivu on täynnä pienellä präntättyä tekstiä. Kirja on Peter De Jongin ja Insoo Kim Bergin tekemä Ratkaisukeskeisen terapian oppikirja. Tässä on yksissä kansissa se, mistä ratkaisukeskeisessä menetelmässä on kyse. Kirjassa on runsaasti tapausesimerkkejä, terapeutin ja asiakkaiden keskusteluja sekä pitkä vinkkilista siitä, mitä kaikkea ratkaisukeskeisessä terapiassa voi tehdä, millaisia toimintamalleja voi hyödyntää. Kirja on sen verran paksu, ettei sitä lue yhdessä eikä kahdessakaan illassa. En edes minä, joka olen aika nopea lukemaan. Uskon kuitenkin kirjan hyödyttävän minua työssäni valmentajana, ja myös tässä matkan varrella, kun olen vasta opiskelemassa tätä alaa.

Toinen kirja on erittäin mielenkiintoinen opus. Myöskin paksu teos, muttei läheskään yhtä täynnä teoriaa kuin mitä ensimmäinen. Eläinavusteinen interventio on Eeva Kahilaniemen opinnäytetyö, mutta voin lämpimästi suositella sitä sellaisille, jotka harkitsevat eläinavusteisen valmennuksen tai terapiatyön tekemistä missään elämänsä vaiheessa. Kirjassa pääosassa on koira ja koiran kanssa tehtävä työ, mutta en näe, mikseivät tietyt harjoitteet sopisi tehtäväksi myös muiden eläinten kanssa. Kirja on täynnä ideoita ja harjoituksia, mitä terapiassa tai valmennuksessa voidaan tehdä. Siellä on käytännön vinkkejä kuvineen, mitä erilaisia sovelluksia harjoitteista voidaan tehdä, mihin kaikkeen harjoitukset vaikuttavat, mitä välineitä harjoituksen tekemiseen tarvitaan… Tässä kirjassa on oikeastaan kaikki se, mitä koira-avusteiseen valmennukseen tarvitaan! En olisi voinut parempaa ideakirjaa toivoa.

Olen jo innosta vinkuen suunnittelemassa, miten toteutan nämä kaikki Kahilaniemen vinkit rakkaan Kaunoni kanssa. Paitsi että huomenna on työpäivä, ja Kaunon pentukoulu. Pakko lopettaa suunnittelu, hypätä suihkuun, ottaa iltalääkkeet ja mennä nukkumaan. Onneksi kohta on tulossa viikonloppu. Pääsen ehkä toteuttamaan jonkun näistä hyvistä ideoista käytännössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti