perjantai 13. tammikuuta 2017

20 kg karvamakaronia

Olen onnellinen koiranomistaja. Ja koiran omistaminen tekee ihmiset onnelliseksi! Erityisen onnellisia ovat suomenlapinkoirien omistajat, sillä suomenlapinkoira on aivan erityinen rotu. Kerronpa teille, miksi kannattaa omistaa juuri suomenlapinkoira.

Fakta1.
Lapparin kanssa olet aina perillä ajankohtaisista asioista! Se ilmoittaa sinulle heti, jos posti tulee, jos rappukäytävässä kävelee joku, jos pihapuuhun kiipeää orava tai jos naapurin mies pieraisee. Lapparin kanssa pysyt kärryillä maailman tapahtumista, eikä mikään asia jää sinulta pimentoon.

Fakta 2.
Lappari on luotettava henkivartijasi! Se seuraa sinua kaikkialle, ja varmistaa, ettet vain joudu vaikeuksiin. Esim. suihkussa saatat liukastua vahingossa saippuaan tai saatat vahingossa tippua vessanpyttyyn. Lappari seuraa sinua joka paikkaan ja varmistaa, ettei sinulle vain satu mitään ikävää.

Fakta 3.
Lappari pitää sinut virkeänä! Jos olet pitkän työpäivän jälkeen väsynyt, lappari tulee viereesi sänkyyn ja tökkii sinua niin kauan, että heräät ja nouset leikkimään. Lapparin kanssa sinusta ei tule laiskiaista.

Fakta 4.
Lapparit ovat äärimmäisen älykkäitä! Ne haistavat ripsiesi asennosta, jos aiot leikata kynnet, ja lähtevät karkuun. Ne pystyvät myös haistamaan, jos olet aikeissa lähteä avaamaan juusto- tai nakkipakettia, ja ovat taatusti ennen sinua jääkaapin ovella päivystämässä.

Fakta 5.
Lappari pitää huolen siitä, että opit rakastamaan Suomen talvea ja opit pukeutumaan talvikeleillä oikein! Kun lähdet viemään koiraa ulos 25 asteen pakkasessa, kasvoja hakkaavassa lumituiskussa, on lappari kuin kotonaan ja se nauttii lenkistä täysin siemauksin. Se haluaa leikkiä kanssasi lumikinoksissa ja haluaa sinun heittävän sille lumipalloja. Kotiinlähdön hetkellä, kun sinä olet jäästä sinisenä, sinun on valittava joko toinen kaksituntinen lumileikkejä tuiskussa ja pakkasessa, tai vastaavasti joudut väkisin raahaamaan kotiin 20-kiloista, vetelää karvamakaronia, joka ei ole vielä lopettanut lumileikkejään. Lapparin kanssa saat terveet, punaiset posket ja se auttaa sinua myös valitsemaan paremmat talvivarusteet.

Fakta 6.
Lappari pitää sinut muodikkaana! Se syö rumat alushoususi ja vanhat sukkasi, joten pääset ostamaan uusia. Se myös kertoo, milloin kelvottomiksi käyneet kengät on hyvä uusia. Joskus ne kengät ovat jo uutena susia, joten lappari säästää jalkojasi tuhoamalla kelvottomat kengät jo ennen ensimmäistä käyttöä.

Fakta 7.
Lapparin kanssa huomaat hyvin pian syöväsi entistä vähemmän. Pysyt hoikempana ja laihdut! Kun raahaat kaupasta kaksi muovikassillista muonaa, kassit sisältävät lihaisia poronluita, kuivattuja kana- ja ankkafileitä, kolmea erilaista “hammasnamia”, naudan nilkkaluita, jauhelihaa ja kananrintaa koiralle, koulutusnameja, uusia koiranleluja ja itsellesi olet ostanut pullon cokista ja paketillisen suklaa-appelsiinikeksejä, etkä mitään muuta. Ei siis tule syötyä liikaa!

Fakta 8.
Otettuasi kerran lapparin, et voi enää olla ilman! Kun katsot syvässä unessa tuhisevaa, kaunista koiraasi, sydämesi sulaa. Lappari on uskollinen ja lempeä ystävä, joka hurmaa komealla olemuksellaan. Stressitasosi laskee heti, kun pääset silittämään lapparin paksua, pehmeää turkkia.

Lapparit vain ovat parhautta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti